6 Temmuz 2009 Pazartesi

ÜRÜNLERİMİZ-HCCS ( Başsız Kanüllü Kompresyon Vidaları )








Travma riski yüksek olan kas iskelet sisteminin büyük, orta ve küçük kemiklerinde, yüksek enerjili darbeler sonucu ekleme yakın kemik uç kısımlarında parçalı kopma şeklinde kırılmalar oluşmaktadır. Eklem içi ve ekleme yakın kırıklarda eklem yüzeyinin korunması için tam anatomik yerleştirmeye ihtiyaç duyulur.

Travma vakalarının büyük bir bölümünü oluşturan bu tip edikasyonlarda; kemik şekli, anatomik ve biyomekanik yapısı, narkoz süresi, hastanın yaşı ve küçük insizyona olanak sağlayan implant seçimi Hasta-Hekim Memnuniyetinin üst sınırıdır. u memnuniyetin sağlanması amacıyla hekim tercihine sunulan en önemli implantlardan biride Başsız Kanüllü Kompresyon yapabilen vidalardır.
Bu vidalar vücudun değişik yerlerinde özellikle eklem içi ve eklem dışı veya genel ortopedi operasyonlarında osteosentez amacıyla kullanılabilmektedir. Bu tip başsız kanüllü kompresyon yapabilen vidalar büyük eklemlerin çok parçalı kırıklarında diğer kırık tespit yöntemlerine kuvvetli bir yardımcı araç olarak görev yapar. Aynı zamanda küçük eklemlerin, özellikle eklem içi veya dışı kırıkların, el ve ayak kemiklerinde gerçekleştirilen kemik düzeltme ve bu kemiklerin uç kısımlarında oluşan küçük parçalı kırık cerrahi operasyonlarında kullanılır.
Başsız Kanüllü Kompresyon Vidaları eklem hareketlerini kısıtlayan diğer implantlarla kıyaslandığında eklem hareket serbestliği ve uygulanan kemik veya kıkırdak dokusunun yüzey korunuşunda eşsiz bir implant üstünlüğüne sahiptir. Aynı zamanda vakanın durumuna göre K-teli aracılığı ile çok küçük (15-20mm lik) insizyon ile uygulama kolaylığı sunan ortopedi cerrahlarının özel bir implantıdır.
Headless Cannulated Compression Screws ( HCCS ) olarak isimlendirilen bu vidaların istenildiğinde hastaya özel boy, çap, kompresyon adımları gibi implantın değişebilen parametrelerine göre de kişiye özel üretimler yapılabilmektedir.
Tüm bu özellikleri ve ülkemiz ortopedik implant sektörünün ihtiyaçlarından dolayı " Başsız Kanüllü Kopresyon Yapabilen Vida Projesi " TÜBİTAK tarafından desteklenmektedir.
Başsız Kanüllü Kompresyon Vida uygulaması klinik sonuçlarını kapsayan akademik çalışmalar devam etmektedir.

Hiç yorum yok: